Åpen kveld ved utgravingsfelt jernvinneanlegg ved Haugan, 1. juli 18:00-19:00

Kulturhistorisk museum har de senere årene hatt flere utgravinger knyttet til utbyggingen av Hafjell som reiselivsdestinasjon. I tidsrommet 17.juni til 5.juli vil de gjennomføre en ny undersøkelse, denne gangen med jernvinneanlegg på Haugan. I den forbindelse vil de arrangere en åpen kveld i felt mandag 1.juli kl 18:00. Feltet ligger på Haugan, rett ved adressen Jutulstadlykkja 87 (avkjøring fra Hornsjøvegen, like før Lisetra) https://maps.app.goo.gl/WW4KRgcz7MsPU4o47. Det er parkeringsmuligheter i området. De vil fortelle om hvordan de graver, hva de vet og hva de vil finne ut. I tillegg vil jernproduksjonsplassen være utgangspunktet for en fortelling om vikingtiden og middelalderens storstilte framstilling av myrmalmjern i Gudbrandsdalen.

Kanskje du er interessert i dette også:

Sidemeny