Historisk vandretur i Galtrudbygda i Musdal onsdag 12. Juni kl. 1800 – ca kl. 2000.

I begynnelsen av 1900-tallet skjedde det store endringer i den øvre delen av Musdal. De fleste gardene hadde Galtrud i navnet sitt, og denne delen av bygde ble da kalt Galtrudbygda.

I 1899 kjøpte Christian Winge to Galtrudgarder og bygde Winge sanatorium, som sene ble Winge turisthotell, og forretningsmannen Oluf C Wulfsberg kjøpte i 1917 opp mange eiendommer og etablerte Optun gård og pensjonat. Og rike byfolk kjøpe hele garder for å bygge egne feriesteder.

Jørgen Skaug tar oss med på en historisk vandring og forteller om de store endringene som skjedde Galtrudbygda på den tiden. Vandreturen avsluttes i garasjeanlegget hos Andreas Pentha Stein i Optun, der Jørgen viser og forteller om flere av de historiske bildene han har fått tilgang til fra Galtrudbygda på den tiden.

Vandreturen starter ved bommen til Musdalsætervegen kl. 1800 og avsluttes i Optun, der det blir det en enkel servering med kaffe og kake.

Kanskje du er interessert i dette også:

Sidemeny