Lokalhistorisk vandring i Musdal 6. juni kl 18:00

Torsdag 6. juni kl 18:00 inviterer Musdal Grendelag og Øyer og Tretten Historielag igjen til lokalhistorisk vandring i Musdal, den fjerde i rekken med Jørgen Skaug som veiviser og historieforteller.

Denne gangen blir det en kort vandring med start og mål på Dulven skule, men med mye å fortelle om:

· Historia om Dalen/Dulven skule. En lov fra 1860 for skolene på landsbygda sa at dersom det var flere enn 30 elever i kretsen måtte det etableres eget skolehus. Øyer kommune kjøpte i 1861 garden Dalen til skolegard da eieren utvandret til Amerika. Det spesielle ved denne skolen er at det over en hundreårsperiode 1861 – 1961 bare hadde tre «skulemestre»; Jacob Iversen, Gudbrand Nordtorp og Ingvar Hylen – alle med store og sterke personligheter.

· Offigstadhaugen som stevne- og festplass gjennom store deler av 1900-tallet.

· Dulve som var butikken i Musdal i 1950-årene.

· Skiferproduksjonen i Holoberget, der det i begynnelsen av 1920-årene var 30 – 40 mann i arbeid. Her var det også anlagt en løypestreng/taubane for skifertransport ned til Dulven. I flere år ble skifer eksportert herfra både til Nederland og Belgia.

Vandringa vil gå fra Dulven skule om Offigstadhaugen, videre opp til Dulve og ned igjen til skolegården. Etter vandringa blir det servert kaffe i skolegården, forhåpentlig til gode samtaler mellom deltakerne.

Vandringa er gratis – alle er velkommen!

Kanskje du er interessert i dette også:

Sidemeny