Det skjer i juni 2023

Onsdag 7. Juni 2023 kl 18:00- ca. 20:30: Historisk vandring i Musdal

Jørgen Skaug vil igjen ta oss med på en historisk vandring i Musdal, denne gangen fra Bergsrabben ved Polavegen, opp den gamle kjerrevegen til Steinbakken, Bakkom og videre til Hanssvea. Dette er en tur på ca 1,3 km med en stigning på 130 høgdemeter. For de som synes turen blir for krevende, er det mulig å kjøre bil fra starten ved Bergsrabben og opp til første stopp ved Steinbakken og deretter parkere bilen ved Bakkom. Jørgen starter sin orientering ved Bergsrabben om dette knutepunktet i grenda før Polvegen ble åpnet i 1972, og litt om store endringer i Musdal på tidlig 1900 tallet. Deretter blir det stopp på turen ved Steinbakken og Bakkom der han vil fortelle om historia til disse stedene, samt feriestedet Sofiero. Vandreturen avsluttes i Hanssvea, Musdals høyestliggende gard 625 moh, som ble fraflyttet i 1971. Her vil Jørgen fortelle oss det historiske om stedet, og ikke minst om folkene som bodde der. Frammøte og parkering ved Skiskytterstadion ved Polavegen kl 18:00. Ta gjerne med sitteunderlag og noe å drikke/spise på turen . Vel møtt- Vi håper på fint vær og stor oppslutning om turen!

Junidager i Øyer Prestegard 2023

Igjen arrangeres det Junidager i Øyer Prestegard med et allsidig program fra 10-17. juni 2023

Øyer og Tretten Historielag vil i den forbindelse arrangere Kulturkveld fredag 16. juni fra kl 18:00

Tema for kvelden: Geir Paulsrud, tidligere direktør ved Vegmuseet, kommer og forteller om de historiske vegene bygda med fokus på Kongevegen, som er årets kulturminne for Øyer og Tretten Historielag. Stein Ove Longseth vil bidra med musikalske innslag. Kaffeservering, og fri inngang! Velkommen!

Kongevegen, årets Kulturminne for Øyer og Tretten Historielag

Kongevegen har en god opplevelsesverdi. Vegen gir gode naturopplevelser, i et variert terreng nederst i bygda. Den inneholder arkitektoniske elementer som steinkvelvsbruer og steingjerder, som gir vegen en estetisk verdi. Deler av vegen brukes kun i sommerhalvåret, av turgåere, andre strekninger er helårs bilveg. Kongevegen er godt vedlikeholdt, og har et stabilt brukspotensiale over tid. Vegen er på enkelte strekninger autentisk og har god lesbarhet. Disse strekningene er sjeldne. Kongevegen har betydning som kilde til historien, siden det finnes begrensede skriftlige kilder. Vegens alder har også verdi. Kongevegen har gode kunnskapsverdier som kan formidles, i og med at den er den første kjørevegen gjennom bygda.

Kanskje du er interessert i dette også:

Sidemeny